Dzik nadziewany kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWAĆ MARYNATĘ ZIOŁA I PRZYPRAWY DO SMAKU MARYNATA MA BYĆ SŁONAWA.NASZPRYCOWAC DZIKA MARYNATĄ I ZOSTAWIĆ W BARDZO CHŁODNYM MIEJSCU NA 2 DNI .NAGRZAĆ PIEC CHLEBOWY I PRZYGOTOWAĆ FARSZ.KASZĘ UGOTOWAĆ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU.BOCZEK ZMIELIĆ NA MASZYNCE CEBULĘ POKROIĆ MARCHEW ZETRZEĆ I PODSMAŻYĆ NA ZŁOTY KOLOR ZMIELIĆ NA MASZYNCE.DO GORĄCEJ KASZY DODAĆ BOCZEK ZMIELONY CEBULĘ I MARCHEW ORAZ MASŁO DODAĆ PRZYPRAWY I WYMIESZAĆ MA BYĆ PIKANTNE .NADZIEWAMY DZIKA ZASZYWAMY BRZUCH UKŁADAMY NA BLACHĘ PODLEWAMY WODĄ I PRZYKRYWAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ.WKŁADAMY DO PIECA.W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI DZIKA PIECZEMY W DOBRZE NAGRZANYM PIECU CAŁY CZAS DOLEWAJĄC DO BLACHY WODY W MIARĘ ODPAROWANIA.NA 1,5 GODZINY PRZED KOŃCEM PIECZENIA ZDEJMUJEMY FOLIĘ ABY DZIK SIE ZARUMIENIŁ
Porady
NA BLACHĘ DOBRZE POŁOŻYĆ TACKI ALUMINIOWE DO GRILLA NIE BĘDZIE PRZYWIERAŁ.PRZED PODANIEM MOŻNA POLAĆ SPIRYTUSEM I PODPALIĆ WSPANIAŁY EFEKT.
Komentarze