dzik nadziewany kaszą gryczaną

4.49 (176 ocen)

  • 48 godz.

robimy z mężem na specjalne okazje

  • 48 godz.

Składniki:

  • JEDEN NIEDUŻY DZIK,5 PUDEŁEK KASZY GRYCZANEJ W SASZETKACH "KUPIEC" 1 KG BOCZKU WĘDZONEGO,2 MASŁA PRAWDZIWE, 3 MARCHEWKI ,5 CEBUL,MAGGI,PIEPRZ ZIOŁOWY ,PIEPRZ PRAWDZIWY,GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA,TYMIANEK, ESTRAGON,OREGANO,SÓL
    MARYNATA NA DZIKA:WODA, SÓL DO PEKLOWANIA, ZIELE ANGIELSKIE ,GOŹDZIKI,JAŁOWIEC ZIARNO, LIŚĆ LAUROWY,PIEPRZ ZIARNISTY MAGGI,OCET BALSAMICZNY CIEMNY.
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dzik nadziewany kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWAĆ MARYNATĘ ZIOŁA I PRZYPRAWY DO SMAKU MARYNATA MA BYĆ SŁONAWA.NASZPRYCOWAC DZIKA MARYNATĄ I ZOSTAWIĆ W BARDZO CHŁODNYM MIEJSCU NA 2 DNI .NAGRZAĆ PIEC CHLEBOWY I PRZYGOTOWAĆ FARSZ.KASZĘ UGOTOWAĆ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU.BOCZEK ZMIELIĆ NA MASZYNCE CEBULĘ POKROIĆ MARCHEW ZETRZEĆ I PODSMAŻYĆ NA ZŁOTY KOLOR ZMIELIĆ NA MASZYNCE.DO GORĄCEJ KASZY DODAĆ BOCZEK ZMIELONY CEBULĘ I MARCHEW ORAZ MASŁO DODAĆ PRZYPRAWY I WYMIESZAĆ MA BYĆ PIKANTNE .NADZIEWAMY DZIKA ZASZYWAMY BRZUCH UKŁADAMY NA BLACHĘ PODLEWAMY WODĄ I PRZYKRYWAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ.WKŁADAMY DO PIECA.W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI DZIKA PIECZEMY W DOBRZE NAGRZANYM PIECU CAŁY CZAS DOLEWAJĄC DO BLACHY WODY W MIARĘ ODPAROWANIA.NA 1,5 GODZINY PRZED KOŃCEM PIECZENIA ZDEJMUJEMY FOLIĘ ABY DZIK SIE ZARUMIENIŁ

Porady

NA BLACHĘ DOBRZE POŁOŻYĆ TACKI ALUMINIOWE DO GRILLA NIE BĘDZIE PRZYWIERAŁ.PRZED PODANIEM MOŻNA POLAĆ SPIRYTUSEM I PODPALIĆ WSPANIAŁY EFEKT.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować