1.WARZYWA, ZIELE, LIŚĆ I PIEPRZ ZALAĆ WODĄ ZAGOTOWAĆ DODAĆ MIĘSO UZUPEŁNIĆ TYLE WODY ABY PRZYKRYŁO MIĘSO POSOLIĆ I GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI.OD WĄTROBY ODJĄĆ BŁONY WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ MIĘSA I GOTOWAĆ JESZCZE 5 MINUT. OSTUDZIĆ.ZMIELIĆ WSZYSTKO DWA RAZY ŁĄCZNIE Z WARZYWAMI I CEBULĄ.W WYWARZE MOCZYMY BUŁKI I MIELIMY.DODAJEMY PRZYPRAWY ODDZIELAMY BIAŁKA ŻÓŁTKA DODAJEMY DO MASY A BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO.GDY CAŁĄ MASĘ DOPRAWIMY DO SMAKU DODAJEMY UBITE BIAŁKA I MIESZAMY.FOREMKI SMARUJEMY TŁUSZCZEM I POSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ.NAKŁADAMY DO FOREMEK MASĘ WYGŁADZAMY I POSYPUJEMY BUŁKA TARTĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 190- 200 STOPNI I PIECZEMY OKOŁO 1.5 GODZINY PO GODZINIE MOŻEMY ZMNIEJSZYĆ TEMP.
Komentarze