PASZTET

0 (0 ocen)

  • 5 min

NASTĘPNY MÓJ PRZEPIS ZNALEZIONY W SIECI ALE JAK ZWYKLE ZMODYFIKOWAŁAM PO SWOJEMU WSZYSTKIM SMAKOWAŁ

  • 5 min

Składniki:

  • 1.5 KG MIĘSA WIEPRZOWEGO (BARDZIEJ TŁUSTEGO MOŻE BYĆ ŁOPATKA,) 0.5 KG WĄTROBY WIEPRZOWEJ, 2 MARCHEWKI, PIETRUSZKA KORZEŃ, 2 CEBULE, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY,DWIE BUŁKI,SÓL PIEPRZ,SÓL ZIOŁOWA, ESTRAGON ,TYMIANEK,MAGGI,5 JAJ,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WARZYWA, ZIELE, LIŚĆ I PIEPRZ ZALAĆ WODĄ ZAGOTOWAĆ DODAĆ MIĘSO UZUPEŁNIĆ TYLE WODY ABY PRZYKRYŁO MIĘSO POSOLIĆ I GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI.OD WĄTROBY ODJĄĆ BŁONY WRZUCIĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ MIĘSA I GOTOWAĆ JESZCZE 5 MINUT. OSTUDZIĆ.ZMIELIĆ WSZYSTKO DWA RAZY ŁĄCZNIE Z WARZYWAMI I CEBULĄ.W WYWARZE MOCZYMY BUŁKI I MIELIMY.DODAJEMY PRZYPRAWY ODDZIELAMY BIAŁKA ŻÓŁTKA DODAJEMY DO MASY A BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO.GDY CAŁĄ MASĘ DOPRAWIMY DO SMAKU DODAJEMY UBITE BIAŁKA I MIESZAMY.FOREMKI SMARUJEMY TŁUSZCZEM I POSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ.NAKŁADAMY DO FOREMEK MASĘ WYGŁADZAMY I POSYPUJEMY BUŁKA TARTĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 190- 200 STOPNI I PIECZEMY OKOŁO 1.5 GODZINY PO GODZINIE MOŻEMY ZMNIEJSZYĆ TEMP.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować