Duży kot franka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy cztery biszkopty.
2 biszkopty z 6 jaj ,6 łyżek mąki , łyżki proszku do pieczenia i 6 łyżek cukru na dużych tortownicach .
2 biszkopty z 4 jaj , 4 łyżek mąki , pół łyżki proszku do pieczenia i 4 łyżek cukru na małych tortownicach ( łepek).
Gdy biszkopty ostygną przekrajamy je na 2 placki.
2.Galaretkę rozpuszczamy, po ostygnięciu dodajemy maliny. Rozkładamy to na pierwsze części biszkoptów (małego i dużego).
Na galaretkę ubijamy 0,5 l. śmietany z cukrem waniliowym i 3 łyżkami cukru pudru.
3.Krem:
2 kostki masła ucieramy na puch, dodajemy nutellę i płatki kukurydziane.
Kremem smarujemy kolejną warstwę na małym i dużym biszkopcie.
Kładziemy na to biszkopty.
Na nie ubijamy 0,5l. bitej śmietany z cukrem waniliowym i wlewamy ostudzoną czekoladą. Układamy ostatnie części biszkoptów.
4.Formujemy biszkopty na kształt kota. Z odkrojonych części robimy uszka i łapki. Ubijamy 1 litr śmietany z dwoma cukrami waniliowymi i 6 łyżkami cukru pudru. Wierzch i boki smarujemy bita śmietaną a następnie dekorujemy szprycą .
5.Warstwy ;
Biszkopt -galaretka z malinami-bita śmietana - biszkopt-krem z nutellą i płatkami - biszkopt - bita śmietana z czekoladą -biszkopt- bita śmietana (Dekoracja kota )
Komentarze