Duży Kot Franka

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.

Lubię eksperymentować z tortami i ciastami. Tym razem wpadłam na pomysł aby zrobić na urodziny dziecka duży tort w kształcie Kota.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 20 jaj
    2 litry śmietany 36%
    2 kostki masła
    1 szkl. cukru
    1 słoik nutelli
    0,5 kg mąki
    Proszek do pieczenia
    4 cukry waniliowe
    9 łyżek cukru pudru
    1 szkl. malin świeżych
    3 galaretki wiśniowe
    2 czekolady mleczne
    1 szkl.płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Duży kot franka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Układanie kota na serwetki 1. Pieczemy cztery biszkopty.
    2 biszkopty z 6 jaj ,6 łyżek mąki , łyżki proszku do pieczenia i 6 łyżek cukru na dużych tortownicach .
    2 biszkopty z 4 jaj , 4 łyżek mąki , pół łyżki proszku do pieczenia i 4 łyżek cukru na małych tortownicach ( łepek).
    Gdy biszkopty ostygną przekrajamy je na 2 placki.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy, po ostygnięciu dodajemy maliny. Rozkładamy to na pierwsze części biszkoptów (małego i dużego).
    Na galaretkę ubijamy 0,5 l. śmietany z cukrem waniliowym i 3 łyżkami cukru pudru.
  • 3. Krem:
    2 kostki masła ucieramy na puch, dodajemy nutellę i płatki kukurydziane.
    Kremem smarujemy kolejną warstwę na małym i dużym biszkopcie.
    Kładziemy na to biszkopty.
    Na nie ubijamy 0,5l. bitej śmietany z cukrem waniliowym i wlewamy ostudzoną czekoladą. Układamy ostatnie części biszkoptów.
  • 4. Formujemy biszkopty na kształt kota. Z odkrojonych części robimy uszka i łapki. Ubijamy 1 litr śmietany z dwoma cukrami waniliowymi i 6 łyżkami cukru pudru. Wierzch i boki smarujemy bita śmietaną a następnie dekorujemy szprycą .
  • 5. Warstwy ;
    Biszkopt -galaretka z malinami-bita śmietana - biszkopt-krem z nutellą i płatkami - biszkopt - bita śmietana z czekoladą -biszkopt- bita śmietana (Dekoracja kota )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2014

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować