Inspiracją do udekorowania właśnie w ten sposób babeczki był kot, który wczoraj przebiegł mi drogę. Gotowe babeczki Delecty doskonale pasują z bitą śmietaną, której nadałam kawowy smak.
1.Przygotowujemy Babeczki nadziane Delekcy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiamy do ostygnięcia.
2.Ubijamy śmietanę ze śmietanfixe i cukrem pudrem.
Odkładamy 2 łyżki gotowej śmietany, którą łączymy z kakao. Ilość kakao zależy od intensywności barwy jaką chcemy uzyskać na wąsy i uszy kota.
3.Pozostałą część śmietany łączymy z kawą. I tutaj stosujemy tą samą zasadę. Ilość dodana kawy zależy od barwy jaką chcemy uzyskać.
4.Dekorujemy babeczkę. Do dekorowania używamy rękawa z końcówką w kształcie ząbków. Jeżeli nie posiadamy rękawa dekoratorskiego można podobny efekt uzyskać za pomocą patyczka do szaszłyka. Tzn gotową babeczkę smarujemy bitą śmietaną i za pomocą patyczka nadajemy kształt sierści.
Dekorowanie zaczynamy od nakładania śmietany z góry (od środka babeczki) na dół.
5.Wcinamy uszy z andruta (nadajemy kształt trójkąta), które umieszczamy na pokrytej śmietaną babeczce i dekorujemy również kawową śmietaną.
6.Wykańczamy babeczkę dodając kotu oczy i nos z kamyczków i wąsy oraz brzegi uszów kakaową śmietaną.
Komentarze