KOT KLAKIER

0 (0 ocen)

Inspiracją do udekorowania właśnie w ten sposób babeczki był kot, który wczoraj przebiegł mi drogę. Gotowe babeczki Delecty doskonale pasują z bitą śmietaną, której nadałam kawowy smak.

Składniki:

  • 1 opakowanie babeczek nadzianych Delecta
    1 kubek śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudry
    1 śmietan fix
    1 andrut (suchy wafel)
    kawa rozpuszczalne w proszku
    kakao
    kolorowe cukierki - kamyczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Kot klakier - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki nadziane 1. Przygotowujemy Babeczki nadziane Delekcy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Ubijamy śmietanę ze śmietanfixe i cukrem pudrem.
    Odkładamy 2 łyżki gotowej śmietany, którą łączymy z kakao. Ilość kakao zależy od intensywności barwy jaką chcemy uzyskać na wąsy i uszy kota.
  • 3. Pozostałą część śmietany łączymy z kawą. I tutaj stosujemy tą samą zasadę. Ilość dodana kawy zależy od barwy jaką chcemy uzyskać.
  • 4. Dekorujemy babeczkę. Do dekorowania używamy rękawa z końcówką w kształcie ząbków. Jeżeli nie posiadamy rękawa dekoratorskiego można podobny efekt uzyskać za pomocą patyczka do szaszłyka. Tzn gotową babeczkę smarujemy bitą śmietaną i za pomocą patyczka nadajemy kształt sierści.
    Dekorowanie zaczynamy od nakładania śmietany z góry (od środka babeczki) na dół.
  • 5. Wcinamy uszy z andruta (nadajemy kształt trójkąta), które umieszczamy na pokrytej śmietaną babeczce i dekorujemy również kawową śmietaną.
  • 6. Wykańczamy babeczkę dodając kotu oczy i nos z kamyczków i wąsy oraz brzegi uszów kakaową śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować