Drożdżowe bułeczki z pieczarkami

4.49 (169 ocen)

  • 60 min

Pyszne bułeczki nadające się np do barszczu ale także na przekąskę.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg mąki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka cukru
    3 łyżki oleju
    szklanka letniego mleka
    Farsz:
    30 dkg pieczarek
    2 cebule
    łyżka maku
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Drożdżowe bułeczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrabiamy w letnim mleku a następnie dodajemy resztę składników i mieszamy.
  • 2. Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia przykrywając ściereczką.
  • 3. Pieczarki kroimy w kosteczkę, cebulę siekamy, dodajemy mak i mieszamy.
  • 4. Po około 30 minutach, gdy ciasto wyrośnie przekładamy je a stolnicę i wyrabiamy podsypując mąką. Formujemy kulki i faszerujemy je nadzieniem z pieczarek.
  • 5. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 150 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować