Dorsz w musztardzie

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Doskonałe danie dla osób zwracających uwagę na kaloryczność potraw.

  • 15 min

Składniki:

  • Przepis na jedną porcję
    Filet z dorsza,
    2 łyżki musztardy,
    Sól, pieprz

    Duszona papryka:

    1/2 zielonej papryki
    1/4 czerwonej papryki
    4 śliwki węgierki
    Szczypiorek
    Przeciśnięty ząbek czosnku
    Łyżka oleju
    Przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - dorsza obłożyć musztardą i oprószyć solą i pieprzem, - odstawić na ok. 20 min.,
    - w tym czasie przygotowujemy dodatek do ryby: duszoną paprykę; wszystkie składniki kroimy w paseczki i dusimy na oleju podlewając niewielką ilością wody / ok. 10 min. /
    - pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i szczypiorek
    - następnie smażymy rybę lub pieczemy w piekarniku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować