1.Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z marynatą i wkładamy do lodówki na min. godzinę. Składniki na sos mieszamy ze sobą i także odstawiamy do lodówki. można to przygotować dzień wcześniej żeby składniki lepiej się "przegryzły" .
2. Kapustę szykujemy, cebulę kroimy w cienkie plasterki, a ogórka i pomidory w kostkę lub paski.
3. Smażymy mięso na suchej i rozgrzanej patelni.
4. Placki tortilli przygrzewamy na suchej patelni po kilkanaście sekund z każdej strony.
5. Na folię aluminiową kładziemy podgrzaną tortille i smarujemy 1 łyżką sosu. Kładziemy składniki: mięso, kapustę, cebulę, pomidor i ogórek. Całość polewamy sosem i zawijamy tortille- najpierw od dołu, potem boki. Najlepiej jest przygotować wszystkie tortille na folii , a następnie układać po równo składniki.
Komentarze