Domowe tortille

0 (0 ocen)

Chrupiące placki tortilli w połączeniu z warzywami i sosem czosnkowo-koperkowym moja rodzina uwielbia na kolację.

Składniki:

  • 4 placki tortilli pomidorowej
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2-3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1 papryka
    1 ogórek zielony
    1 opakowanie mieszanki sałat
    Tłuszcz do smażenia

    Sos czosnkowo-koperkowy:
    5 łyżek majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    Pęczek świeżego koperku
    2-3 ząbki czosnku
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowe tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak 1. Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka i usmażyć na złoty kolor.
  • sos 2. Majonez i jogurt naturalny wymieszać, dodać posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku.
  • układanie składników 3. Tortille posmarować sosem, układać sałatę, usmażony kurczak, pokrojoną w kostkę paprykę i zielony ogórek, ponownie polać sosem, zwinąć.
  • zapiekanie 4. Tortille układać na blaszce i zapiec ok 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować