Domowe burgery z mięsem wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
BUŁKI:1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy. Pozostawiamy do wyrośnięcia.
2. Po wyrośnięciu przerabiamy ciasto, formujemy 8 bułek, układamy na papierze do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem i czarnuszką, pieczemy na złoty kolor.
MIĘSO:
1. Cebulę czerwoną kroimy na drobną kostkę.
2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce dokładnie wyrabiamy.
3. Formujemy 8 sznycelków, spłaszczamy.
CAŁOŚĆ:1. Bułeczki przecinamy na pół grilujemy.
2. Mięso także grilujemy,gdy będzie dochodzić położyć ser(najlepiej cheddar) fajnie się roztopi, możemy ugrilować także bekon.
3. Przekładamy burgera (ja daje na bułkę ketchup na jedną, majonez na drugą połówkę, dodatkowo pomidor, ogórek zielony, ogórek ze słoika, papryka, cebula najlepiej czerwona, bekon, ser, mięso, sałata)
Komentarze