Domowe Burgery z Mięsem Wołowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jak wszyscy wiemy domowe burgery są najlepsze, można mieszać mięska, ja jednak najbardziej lubię wołowe.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BUŁKI (8sztuk):

    250ml ciepłego mleka
    2 łyżki roztopionego masła
    1 łyżeczka cukru
    3/4 łyżeczki soli
    4g drożdży instant
    1 jajko
    2,5 szkl mąki pszennej

    SKŁADNIKI NA MIĘSO DO BURGERÓW (8sztuk):

    1kg mięsa mielonego wołowego
    1 żółtko
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    4 łyżki natki pietruszki
    1 cebula czerwona
    1,5 szkl wody
    sól czosnkowa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Domowe burgery z mięsem wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    BUŁKI:1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy. Pozostawiamy do wyrośnięcia.
    2. Po wyrośnięciu przerabiamy ciasto, formujemy 8 bułek, układamy na papierze do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia.
    3. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem i czarnuszką, pieczemy na złoty kolor.

    MIĘSO:
    1. Cebulę czerwoną kroimy na drobną kostkę.
    2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce dokładnie wyrabiamy.
    3. Formujemy 8 sznycelków, spłaszczamy.

    CAŁOŚĆ:1. Bułeczki przecinamy na pół grilujemy.
    2. Mięso także grilujemy,gdy będzie dochodzić położyć ser(najlepiej cheddar) fajnie się roztopi, możemy ugrilować także bekon.
    3. Przekładamy burgera (ja daje na bułkę ketchup na jedną, majonez na drugą połówkę, dodatkowo pomidor, ogórek zielony, ogórek ze słoika, papryka, cebula najlepiej czerwona, bekon, ser, mięso, sałata)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować