Domowa, prażona cebulka

  • wyświetlono: 48463 |
  • dodany do książki kucharskiej: 51 |
  • polecenia: 4

Zawsze proszę o podwójną porcję, a teraz mam swój własny słoiczek szczęścia. ;)

kuszeniesukkuba
  • 85min

Składniki

4 duże, młode cebule
6 łyżek mąki
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
ręczniki papierowe do odsączania

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa, prażona cebulka

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę (raczej grubszą, tak około 0,5 cm), następnie posypujemy połową łyżeczki soli i odstawiamy na godzinę.

    Następnie posypujemy trzema łyżkami mąki, dokładnie mieszamy i rozgrzewamy olej.

    Przed samym smażeniem dodajemy kolejne trzy łyżki mąki i potrząsamy. Smażymy na rozgrzanym, gorącym tłuszczu, na średnim płomieniu aż cebulka się dobrze upraży i zrobi apetycznie złota.

    Gotową wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach. Można trzymać w suchym słoiku do miesiąca.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniacebulafast_food

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy smalczyk z cebulką i skwarkami

Dodane przez: ankad21

Domowy smalczyk z cebulką i skwarkami

Wspaniale smakuje z kromką świeżego...

Omlet z parówką i prażoną cebulką

Dodane przez: zzewa

Omlet z parówką i prażoną cebulką

porcja na 3 osoby

image-02cbahv

Dodane przez: beniawojt

CHRUPIĄCA CEBULKA

Świetna, smaczna i szybka przekąska...

Marynowana cebulka

Dodane przez: AnetaJ

Marynowana cebulka

Cebulka ma wspaniały kolor, jest...

image-1bjw5a2

Dodane przez: beniawojt

Smalczyk z cebulką

Domowe smarowidło do pajdy chleba,złociste...