Domowa, prażona cebulka

  • wyświetlono: 115791 |
  • dodany do książki kucharskiej: 52 |
  • polecenia: 4

Zawsze proszę o podwójną porcję, a teraz mam swój własny słoiczek szczęścia. ;)

IMG_20181227_123213_867
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 85min

Składniki

4 duże, młode cebule
6 łyżek mąki
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
ręczniki papierowe do odsączania

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa, prażona cebulka

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę (raczej grubszą, tak około 0,5 cm), następnie posypujemy połową łyżeczki soli i odstawiamy na godzinę.

    Następnie posypujemy trzema łyżkami mąki, dokładnie mieszamy i rozgrzewamy olej.

    Przed samym smażeniem dodajemy kolejne trzy łyżki mąki i potrząsamy. Smażymy na rozgrzanym, gorącym tłuszczu, na średnim płomieniu aż cebulka się dobrze upraży i zrobi apetycznie złota.

    Gotową wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach. Można trzymać w suchym słoiku do miesiąca.
PRZEPIS DNIA Piątek 25.07.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=40 KH_04-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniacebulafast_food

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe śledzie z cebulką, papryką i rodzynkami

Dodane przez: MagdalenaS

Domowe śledzie z cebulką, papryką i rodzynkami.

Pyszne śledziki, idealne jako przystawka...

Domowy smalczyk z cebulką i skwarkami

Dodane przez: ankad21

Domowy smalczyk z cebulką i skwarkami

Wspaniale smakuje z kromką świeżego...

image-02cbahv

Dodane przez: beniawojt

CHRUPIĄCA CEBULKA

Świetna, smaczna i szybka przekąska...

Marynowana cebulka

Dodane przez: AnetaJ

Marynowana cebulka

Cebulka ma wspaniały kolor, jest...

image-1bjw5a2

Dodane przez: beniawojt

Smalczyk z cebulką

Domowe smarowidło do pajdy chleba,złociste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE