Domowa, prażona cebulka

  • wyświetlono: 41921 |
  • dodany do książki kucharskiej: 51 |
  • polecenia: 4

Zawsze proszę o podwójną porcję, a teraz mam swój własny słoiczek szczęścia. ;)

kuszeniesukkuba
  • 85min

Składniki

4 duże, młode cebule
6 łyżek mąki
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
ręczniki papierowe do odsączania

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa, prażona cebulka

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę (raczej grubszą, tak około 0,5 cm), następnie posypujemy połową łyżeczki soli i odstawiamy na godzinę.

    Następnie posypujemy trzema łyżkami mąki, dokładnie mieszamy i rozgrzewamy olej.

    Przed samym smażeniem dodajemy kolejne trzy łyżki mąki i potrząsamy. Smażymy na rozgrzanym, gorącym tłuszczu, na średnim płomieniu aż cebulka się dobrze upraży i zrobi apetycznie złota.

    Gotową wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach. Można trzymać w suchym słoiku do miesiąca.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniacebulafast_food
 

Komentarze

Podobne przepisy

Śledź z jabłkiem i cebulą.

Dodane przez: Di gotuje

Śledź z jabłkiem i cebulą

Śledź z jabłkiem tak pysznie smakuje,...

Marchewkowe taco

Dodane przez: dorota w

Marchewkowe taco

"Taco" zrobione z tartej marchewki...

Śledzie w oleju z octem balsamicznym i suszonymi pomidorami

Dodane przez: justi2401

Śledzie w oleju z octem balsamicznym, suszonymi...

Bardzo smaczny pomysł na śledzika...

Jajecznica z kiełbasą

Dodane przez: czarrna

Jajecznica z kiełbasą

Jeśli mam wolne przedpołudniu,...

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)