4 duże, młode cebule
6 łyżek mąki
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
ręczniki papierowe do odsączania
Sposób przygotowania przepisu:
Domowa, prażona cebulka
1.
Cebulę kroimy w kostkę (raczej grubszą, tak około 0,5 cm), następnie posypujemy połową łyżeczki soli i odstawiamy na godzinę.
Następnie posypujemy trzema łyżkami mąki, dokładnie mieszamy i rozgrzewamy olej.
Przed samym smażeniem dodajemy kolejne trzy łyżki mąki i potrząsamy. Smażymy na rozgrzanym, gorącym tłuszczu, na średnim płomieniu aż cebulka się dobrze upraży i zrobi apetycznie złota.
Gotową wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach. Można trzymać w suchym słoiku do miesiąca.
PRZEPIS DNIA Piątek 25.07.2014r.
http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=40 KH_04-2014
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze