Prażona cebulka domowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Chrupiąca, prażona cebulka to świetna posypka do kanapek, mięs, zup, past i smarowideł do pieczywa.
Możemy ją użyć również do pieczenia domowych cebulowych bułek, których zapach będzie kusił na odległość :)

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże cebule
    1 łyżeczka papryki słodkiej lub wędzonej
    odrobina papryki ostrej lub chili
    1 łyżeczka kminku mielonego
    szczypta cukru i soli
    4 łyżki mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Prażona cebulka domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w cienkie krążki , delikatnie je rozdzielając palcami. W misce lub w woreczku do mrożenia z suwakiem przygotowujemy mąkę z przyprawami , wszystko razem delikatnie mieszamy.
    Rozgrzewamy olej na patelni i partiami prażymy cebulę. Przy pomocy łyżki cedzakowej wyławiamy cebulkę i odsączamy na ręczniku papierowym.
    Po całkowitym wystudzeniu, przekładamy do wyparzonego słoiczka i tak przygotowany dodatek możemy przechowywać w szafce do 2 tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kminek Papryka Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować