DIETETYCZNE GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI

4.5 (178 ocen)

Jest to potrawa, ktora m.in. przyrządzałam podczas diety Dukana:)

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
    główka kapusty włoskiej
    1 jajko
    2 cebule
    6-8 pieczarek
    2 łyżki musztardy DIJON (bo taka jest bez cukru)
    sok pomidorowy bez cukru (nie całe pół litra)
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka skrobi kukurydzianej
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Dietetyczne gołąbki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki kroimy, nastepnie podsmażamy na patelni.
    Do mięsa dodajemy jajko, podsmażoną cebulę, pieczarki oraz musztardę, sól, pieprz i czosnek. Następnie dokladnie wyrabiamy masę.
  • 2. Liście kapusty obgotowujemy we wrzątku i usuwamy grube nerwy z każdego liścia.
    Mięso nakładamy na liście kapusty i zawijamy . Układamy na dnie garnka drobne lub nie zużyte liście,nastepnie gołąbki i podlewmy ok 3/4 szkl wody oraz ok. 1 szkl soku pomidorowego.
  • 3. Dusić ok 40 min pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy jeszcze sokiem pomidorowym.
    Do sosu dodajemy koncentrat, zagęszczamy skrobią i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować