Desery czekoladowo-krówkowe

4.5 (194 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pyszne desery na bazie bitej śmietany z masą krówkową oraz ziarnami zbóż w czekoladzie. Może są dość kaloryczne ale czasami warto sobie pozwolić na małe co nieco.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 50 gram ziaren ekspandowanych
    50 gram gorzkiej
    330 ml. śmietany 36%
    0,5 puszki masy krówkowej
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Kajmak

Desery czekoladowo-krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ziarna zbóż, dokładnie mieszamy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy po łyżce masy krówkowej. Do masy dodajemy ziarna zbóż w czekoladzie, cześć ziaren odkładamy do dekoracji, mieszamy i przekładamy do pucharków lub szklanek. Wierzch posypujemy odłożonymi ziarnami, desery przed podaniem mocno schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować