Deser z masłem orzechowym i musem czekoladowym (deser reese's)

3 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki deser. Przepyszne słono-gorzkie połączenie.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krem z masła orzechowego:
    - 140 g masła orzechowego gładkiego (bez kawałków orzeszków)
    - 40 g margaryny Palma/Kasia
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 30 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej)

    Mus czekoladowy:
    - 100 g gorzkiej czekolady
    - 2 łyżki cukru
    - 2 jajka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z masłem orzechowym i musem czekoladowym (deser reese's) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem: Masło orzechowe, margarynę i cukier puder przekładamy do miski i ubijamy do puszystości. Dodajemy kremówkę i ponownie ubijamy. Krem dajemy do szklanek.
  • 2. Mus: Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, biały krem. Ubijamy białka na sztywno. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę troszkę przestudzoną ale płynną mieszamy z utartymi żółtkami. Następnie masę łączymy z białkami. Nakładamy po porcji musu do szklanek.Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować