Deser kokosowy z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę zalewamy minimalną ilością wody, aby napęczniała.
Mleko z cukrem i syropem podgrzewamy.
Do żelatyny dodajemy powoli łyżka po łyżce gorącego mleka aż się rozpuści.
W misce mieszamy mleczko kokosowe i jogurt naturalny. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wszystko dokładnie mieszamy.
Masę przelewamy do pucharków i wstawiamy na ok 30 min do lodówki.
Mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy na jednolitą masę.
Poswatały krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy. Możemy deserki udekorować bezikami lub czekoladą.
Schładzamy ok 2 godzin w lodówce.
Porady
w wersji dla dorosłych można dodać do masy z masła orzechowego 1- 2 łyżki likieru słony karmel
Komentarze