Delicja śmietankowo jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z resztą. Piec w temp. 160-180C ok. 20 min
2.Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i dusić z wodą ok.15 min. Wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić.
3.Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki wody. Śnieżki przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodać do śmietany.
Ciasto najlepiej przekładać etapowo. Kiedy jabłka już będą zastygać należy wyłożyć je na dwa biszkopty i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie przygotować masę śmietanową i przełożyć placki
Komentarze