Czybureki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis jest szczególny , ponieważ nie jest Polskim daniem . Ilekroć go nie robie zawsze wszystkim smakuje i zawsze się udaje

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto :
    1kg mąki pszennej
    pół łyżeczki soli
    2 szkladnki przegotowanej wody
    Nadzienie :
    pół kilo mięsa mielonego
    1 cebula
    pół szklanki mleka
    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czybureki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsypujemy do miski pół kilo mąki , dodajemy sól i zalewamy dwiema szklankami wrzątku . Mieszamy łyżką i odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Do mięsa mielonego dodajemy startą cebule , sól pieprz do smaku i dolewamy pół szklanki mleka , należy dobrze wymieszać . Mleko powinno całkowicie wsiąknąć w mięso .
  • 3. Zagniatamy wystygniętą mase ( może być lekko ciepła ) z pozostałą mąką , tak jak na pierogi
  • sposób przygotowania 4. rozwałkowujemy cienko ciasta , wycinamy koła ( najlepiej talerzem deserowym ) smarujemy cienko mięsem środek ciasta . Nakładać po łyżce i sklejać jak zwykłe pierogi . Nie można kłaść nadzienia zbyt dużo , bo takie czybureki pozostaną w środku niedosmażone .
  • sposób smażenia 5. Smarzyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor . Podawać gorące najlepiej z surówką .

Porady

Czybureki znakomicie smakują z czerwonym barszczykiem podanym w filiżance

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować