Czekoladowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywna pianę i pojedyńczo dodajemy pozostałe składniki.
2.Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 40x24 wyścielonej folią aluminiową i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i ściągamy folię. Ciasto kroimy na pół
3. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan-fiksem na sztywną pianę,dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy.
4.Na jeden blat biszkopta wykładamy powidła.
5.Na powidła wykładamy 2/3 masy śmietanowej przykrywamy drugim blatem biszkopta. Wykładamy pozostałą masę śmietanową.
6.Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, kakao i mleko, mieszamy około 2 minut. Polewą robimy esy floresy na masie śmietanowej. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze