Czeburek Ani

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

O potrawie usłyszałam od znajomej, która będąc nad morzem jadła te pyszne ukraińskie pierogi..więc postanowiłam je zrobić po swojemu.

  • 60 min

Składniki:

  • Pół kg mąki pszennej przesianej, 250 ml ciepłej wody, 1kg ziemniaków, 200g twarogu półtłustego, 1 cebulka, 0,5 kg boczku wędzonego, sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czeburek ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Anna Pieróg 1. Farsz: Do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków dodać podsmażony boczek z cebulką, twaróg, szczyptę soli i więcej pieprzu. Wszystko razem wymieszać. Ciasto: Mąkę przesiać, dodać wodę. Wyrabiamy do gęstości, żeby nie lepiło się do rąk. Ciasto rozwałkowujemy na placek, wycinamy krążki. Smażymy w głębokim oleju ok. 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować