Cytrynowy ryż z miodem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa przekąska doskonała na każdą okazję.Prosta i tania .

  • 15 min

Składniki:

  • 10dag.ryżu białego
    10dag. ryżu brązowego
    2 cytryny
    łyżka cukru
    3 łyżki masła
    limonka
    3 łyżki miodu
    cebula
    2 ząbki czosnku
    3 szklanki wody
    pieprz ziołowy
    listki mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cytrynowy ryż z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy łyżkę masła na patelni i podsmażamy na nim posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek.
  • 2. Następnie dodajemy dwa rodzaje ryżu,cwilę smażymy i zalewamy wszystko wodą.Dodajemy pieprz,sól i gotujemy do czasu,aż ryż pochłonie wodę,Mieszamy od czasu do czasu.
  • 3. Cytrynę i limonkę sparzamy i kroimy na cienkie plasterki.Kilka cząstek pozostawiamy do dekoracji .
  • 4. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni,dodajemy miód,cukier i plasterki cytryn.
  • 5. Wszystko łączymy z ryżem i dekorujemy plasterkami cytryny oraz listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować