Ciasto z delicjami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 Biszkopt
Białka ubić z cukrem, dodać zółtka, ubijając dodawać pozostałe
składniki,Wlac na duzą blache i piec przez pół godz . w 180 st.
2. Ciasto makowo-kokosowe:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijajac dodawac stopniowo mak oraz wiórki kokosowe.
Wwymieszać , wylać na blache i i piec w piekarniku w 175 stopniach przez około 30 minut.
3. Krem waniliowy:
Odlać pół szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i
ziemniaczaną, by uzyskać konsystencję budyniu, resztę mleka zagotować
z cukrem, dodawać przygotowany budyń, zagotować.Budyń nalezy wystudzić i utrzeć z miękkim masłem.
4. Galaretki pomarańczowe nalezy rozpuścić w 750ml wody, a nastepnie odstawić je do wystudzenia.
5. Przygotowanie ciasta:
Biszkopt posmarować kremem budyniowym , na krem nakłozyć ciasto z makiem , posmarowac znowu kremem i ułozyć delicje. Na delicje wylac teżejącą ściętą galaretkę pomarańczową.
Ciasto odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego:)
Komentarze