Ciasto śnieżka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na samym początku ubijamy białka na sztywno . Stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką , bułką tartą i delikatnie dajmy do masy i mieszamy. Na sam koniec dajemy zmielone orzechy i mieszamy.
2.Gotową masę wylewamy na wysmarowaną formę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Wykonanie masy śnieżka wiśniowa :
Śnieżkę ubijamy z mlekiem ,wlać tężejącą galaretkę .I odstawić do stężenia. Tak samo robimy ze śnieżką agrestową.
4.Najpierw na biszkopt wylewamy śnieżkę agrestową i na piankę dajemy startą czekoladę. Zaś na czekoladę dajemy śnieżkę wiśniową.
5.Wierzch ciasta dekorujemy kolorowymi cukierkami kuleczkami.Gotowe ciasto chłodzimy około 2 godziny do lepszego stężenia śnieżek.
Komentarze