1.Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka,olej i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.
2.Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i ostudzić. Odstawić do lekkiego stężenia. Do mleka wsypać bitą śmietanę w proszku i ubić mikserem. Do śmietany wsypać cukier puder, wymieszać. Następnie stopniowo dodawać ser. Na końcu dodać tężejącą galaretkę. Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem ptysiowy, a na nim rozłożyć herbatniki. Ciasto włożyć do lodówki na około 20 minut.
3.Żelatynę namoczyć w około 4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i dokładnie wymieszać. Do rondelka przełożyć masło, cukier, kakao i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i rozpuścić na małym ogniu (ważne jest, aby tych składników nie zagotować). Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Lekko ostudzoną polewą czekoladową polać rozłożone herbatniki. Wierzch ciasta udekorować kolorowymi cukierkami.
Komentarze