Ciasto Kubusiowe

4.5 (180 ocen)

Pychotka:)

Składniki:

  • Warstwa I BISZKOPT:
    -6 łyżek cukru pudru
    -6 łyżek mąki tortowej
    -6 jajek
    -proszek do pieczenia

    Warstwa II MASA KUBUSIOWA:
    -2 budynie śmietankowe
    -1L soku Kubuś malinowego lub truskawkowego
    -paczka okrągłych biszkoptów

    Warstwa III PTASIE MLECZKO:
    -½ L śmietanki 30%
    -galaretka agrestowa


Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kubusiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warstwa I BISZKOPT:
    Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek i mieszamy. Pieczemy ok. 30-40 minut.
  • 2. Warstwa II MASA KUBUSIOWA:
    Masę przyrządzamy podobnie jak budyń, z jednym wyjątkiem-mleko zastępujemy sokiem Kubuś. Gorącą masę Kubusiową wylewamy na ostudzony biszkopt i układamy na niej okrągłe biszkopty.
  • 3. Warstwa III PTASIE MLECZKO:
    Galaretkę przyrządzamy z ½ szklanki wody. Śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy do niej ostudzoną galaretkę. Całość wylewamy na masę Kubusiową i wkładamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy ciasto startą gorzką czekoladą lub kakao Puchatek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować