Kubusiowe ciasto

4.5 (171 ocen)

Przepis mam od siostry, ona od swojej teściowej. A teraz ja podaję przepis dalej :)

Składniki:

  • Biszkopt z 6 jaj

    Duży sok kubuś zielony (900ml)
    2 budynie śmietankowe
    1/2 kostki margaryny Palma

    1 galaretka wiśniowa
    1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Kubusiowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 6 jaj.
  • 2. Sporządzić masę: ugotować budyń na zielonym kubusiu - odlać pół szklanki kubusia i wsypać dwa budynie śmietankowe. Pozostały sok zagotować, do gotującego się wlać rozmieszane budynie, chwilę pogotować. Następnie dodać pół kostki margaryny Palma i gotować do jej rozpuszczenia
  • 3. Galaretki rozpuścić we wrzątku wg przepisu na opakowaniu.
  • 4. Biszkopt przekroić na dwa placki, na jednym z nich wylać masę, przykryć drugim plackiem.
  • ciasto 5. Galaretki dobrze schłodzić, zimne włożyć do zamrażarki, gdy zaczną tężeć, rozmieszać i wyłożyć na przemian na cieście.

Porady

W upalne dni galaretki należy rozpuścić w mniejszej ilości wody. Wymiary blaszki do pieczenia: 24x34cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Soki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować