Ciasto "kubusiowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec 3 cienkie biszkopty każdy z 4 jaj.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i cały czas ubijając, stopniowo dodawać cukier. Następnie, nadal ubijając, dodawać po jednym żółtku. Do ubitej masy jajecznej przesiać obydwie mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko razem delikatnie wymieszać na jednolite ciasto.Ciasto przelać na blaszkę i piec 20 minut w 170 stopniach.
Masa: Odlać szklankę zimnego soku i dokładnie rozrobić w nim budynie.Pozostały sok zagotować z cukrem, na gotujący się wlać rozrobione budynie, i mieszając gotować do zgęstnienia. Tak przygotowaną gorącą masą przekładamy 3 biszkopty. Na wierzch ciasta delikatnie smarujemy masą. Ciasto schładzamy przynajmniej 2 godziny w lodówce.
Komentarze