Ciasto kruche jablkowe z powidlem sliwkowym z czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Z podanych skladnikow zarobic ciasto,wsadzic na 30 minut do lodowki,po tym czasie podzielicna 2 czesci ,rozwalkowac na dwie blachy nasmarowane tluszczem wylozyc kazde rozwalkowane ciasto,bialka ubic z cukrem na sztywno,na jednym ciescie i drugim rozsmarowac powidlo,na jednej wylac piane z bialek i oba ciasto potrzepac mielonymi orzechami,piec w temp.180 stopni,po 25 minut,po upieczeniu wylozyc na deske,jedno nastepnie dac do blachy na wylozony papier,na to ciasto robimy mase jablkowa-jablka strugamy ,wykrawamy srodki,kroimy na polowki i smazymy,gdy sie troche wysmazy dajemy cukier,dobrze by zostaly w tej masie takie grubsze kawalki jablek,ta msae goraca wlewamy na ciasto w blasze,na ta mase ciasto drugiez pianaz bialek,na ciasto masa-mleko zagotowujemy z cukrem,jajka roztrzepujemy z makami,wlewamy do gotujacego mleka,i gotujemy budyn,gdy wystygnie ucieramyz maslem,i smarujemy ciasto,a na mase roztrzepujemy kakao.
Komentarze