Ciasto kawowo-kokosowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO KRUCHE:
Żółtka dobrze roztrzepać z cukrem. Masło posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać ocet, roztrzepane z cukrem żółtka i na końcu śmietanę. Dokładnie i szybko wyrobić ciasto kruche.
2.CIASTO KAWOWE:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kawą. Delikatnie wymieszać.
3.CIASTO KOKOSOWE:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Delikatnie wymieszać.
4.PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
Dno blaszki (25/35 cm.) wyłożyć ciastem kruchym (podpiec 10 - 15 min. w temp. 180*C) i posypać bułką tartą, ułożyć odsączony rabarbar (wcześniej zasypany cukrem i odstawiony na ok. 1 godz.). Wykładać kupkami naprzemiennie ciasto kawowe i kokosowe. Piec w temp. ok. 180*C przez ok. 1 godz. Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem.
Komentarze