Ciasto kakaowo-kokosowe z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO:
    25 dag margaryny
    25 dag cukru
    1 cukier waniliowy
    6 jajek
    35 dag mąki
    3 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka kakao

    CIASTO KOKOSOWE:
    3/4 szklanki białek
    3/4 szklanki cukru
    15 dag wiórków kokosowych
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

    DODATKI:
    ok. 1 kg rabarbaru
    cukier do smaku
    4 - 5 łyżek bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto kakaowo-kokosowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając żółtka, śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać białka ubite na sztywną pianę. Do 1/3 części ciasta dodać kakao (ciasto kakaowe).
  • 2. CIASTO KOKOSOWE:
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Delikatnie wymieszać.
  • 3. PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
    Dno blaszki (25/35 cm.) wyłożyć naprzemiennie ciastem kakaowym i ciastem białym - posypać bułką tartą - ułożyć odsączony rabarbar (wcześniej obrany, pokrojony, zasypany cukrem i odstawiony na ok. 1 godz.) - wyłożyć ciasto kokosowe.
    Piec w temp. ok. 180*C przez ok. 45 - 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Rabarbar Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować