Ciasto kakaowo-kokosowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając żółtka, śmietanę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać białka ubite na sztywną pianę. Do 1/3 części ciasta dodać kakao (ciasto kakaowe).
2.CIASTO KOKOSOWE:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Delikatnie wymieszać.
3.PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
Dno blaszki (25/35 cm.) wyłożyć naprzemiennie ciastem kakaowym i ciastem białym - posypać bułką tartą - ułożyć odsączony rabarbar (wcześniej obrany, pokrojony, zasypany cukrem i odstawiony na ok. 1 godz.) - wyłożyć ciasto kokosowe.
Piec w temp. ok. 180*C przez ok. 45 - 50 min.
Komentarze