Ciasto dyniowe z serową kratką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie :
Mąkę wymieszaj z cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz z sodą.Masło przełóż do miski. Wsyp cukier i zmiksuj całość na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wbij pojedynczo jajka oraz dodaj partiami puree z dyni. Do masy dodaj mąkę oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Przygotowanie kratki serowej :
Do miski przełóż ser. Dodaj budyń i cukier. Zmiksuj całość.
Masę serową przełóż do rękawa cukierniczego i na górze ciasta narysuj kratkę.
3.Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 55-60 minut.
4.Przygotowanie ciasta :
Dżem przełóż do rondelka i podgrzej. Za pomocą pędzelka posmaruj górę ciasta. Odstaw do ostygnięcia.
Komentarze