Ciasto Cappucino

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto cappucino.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt
    -6 jajek
    -1 szklanka cukru
    -1 paczka kawy Cappucino orzechowej do nasączenia biszkoptu
    Dodać
    -1 szklanka mąki
    -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem
    -1 kostka masła roślinnego
    -3/4 szklanki cukru pudru
    -2 serki homogenizowane
    -2 szklanki mleka w proszku.
    +Biszkopty i kakao do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki biszkoptu wymieszać łyżką i wylać na blachę o dowolnym rozmiarze. Piec około 40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu przekroić na pół i nasączyć kawą Cappucino.
    2. Składniki kremu zmiksować razem do uzyskania gładkiej masy.
    3. Ułożyć w następującej kolejności od dołu: biszkopt, krem, biszkopt, krem. Na samą górę w ramach dekoracji ułożyć obok siebie nasączone biszkopty. Całość posypać kakaem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować