Ciasto a'la kinder country

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

pyszne ciasto bez pieczenia

Składniki:

  • 330 ml śmietanki 30 %
    1 mleczna czekolada
    1 gorzka czekolada
    2 szklanki mleka w proszku
    2 łyżki wody
    1 łyżka żelatyny
    125 gram masła
    3/4 szklanki cukru
    0,5 szklanki wody
    3 szklanki prażonej pszenicy z miodem
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto a'la kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier i wodę rozpuścić w rondelku. Lekko przestudzić. Dodać mleko w proszku i energicznie i dokładnie razem wymieszać. Następnie do masy dodać 2 szklanki pszenicy i dobrze wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy przełożyć masę mleczną. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Żelatynę zalać 2 łyżkami wody. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Cały czas ubijając dodać rozpuszczone czekolady. Wymieszać. Masę śmietanową przełożyć na masę mleczną. Na wierzchu wyłożyć resztę prażonej pszenicy. Ciasto dobrze schłodzić. Najlepiej całą noc w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KHWS_2-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować