Ciasto a'la 3 bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno blachy układamy warstwę herbatników lekko namoczonych w mleku.
Na to rozsmarowujemy podgrzaną masę kajmakową (podgrzana jest łatwiejsza do rozprowadzenia ) Na to kolejna warstwa herbatników.
2.Przygotować budyń, gotować aż będzie gęsty ( 2 opakowania na 3/4 l mleka)
Do wystudzonego budyniu dodać masło w temp pokojowej i zmiksować na jednolita masę.
Warstwę budyniową również rozsmarować na herbatniki po czym rozłożyć kolejną warstwę namoczonych w mleku herbatników.
3.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej po czym olewamy całość herbatników, czekamy aż ostygnie.
4.Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno dodając śmietan-fixy.
Na wierzchu rozsmarować bitą śmietaną i posypać startą czekoladą.
Komentarze