Ciasto 3 bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno formy wyłożyć pojedynczą warstwę herbatników. Kajmak podgrzać na małym ogniu, cały czas mieszając. Wyłożyć na herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników.
2.Budyń:
Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotować 1 - 2 minuty, energicznie mieszając.
Jeszcze gorący budyń wylać na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników.
Formę owinąć szczelnie folią spożywczą, schłodzić i włożyć do lodówki. Herbatniki muszą zmięknąć.
3.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając łyżkę cukru pudru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć czekoladę.
Komentarze