Ciasteczka maślane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Znakomite w smaku kruche ciasteczka maślane , które szybko znikają ze stołu.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    80 g cukru pudru
    1 żółtko
    190 g zimnego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasteczka maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy mąkę, żółtko oraz cukier puder i zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy schłodzone ciasto na grubość około 5 mm. Z ciasta wykrawamy za pomocą foremki w kształcie gwiazdki i układamy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować