CHRUPIĄCA SAŁATKA DO OBIADU

3 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób

Ekspresowa sałatka idealna do dań obiadowych, ale i nie tylko. Taka sałatka fajnie sprawdzi się również jaka przystawka.

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 pomidory,
    1 jabłko,
    1 czerwona cebula mała,
    1 czerwona papryka,
    mała kapusta pekińska,
    2 ogórki gruntowe,
    3 łyżki kukurydzy,
    kilka ogórków konserwowych z chili,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    3 łyżki majonezu,
    łyżeczka miodu,
    łyżeczka czosnku kolorowego,
    sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatka jarzynowa

Chrupiąca sałatka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy i jeżeli jest konieczność obieramy. Pomidory, jabłko, cebulę, paprykę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Do miski wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa, poszatkowaną kapustę pekińską oraz kukurydzę.

    Jogurt naturalny, majonez, miód, oraz przyprawy mieszamy ze sobą. Dodajemy do warzyw i dokładnie mieszamy.

    Sałatka gotowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować