CHI ŃSZCZYZNA NA KAŻDĄ OKAZJĘ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

POTRAWA JEST ŁATWA PYSZNA I PASUJĘ ZARÓWNO NA RODZINNE SPOTKANIE JAK I NIEDZIELNY OBIAD.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 FILETY Z KURCZAKA,3 DUŻE PAPRYKI ,2 ŚREDNIE CEBULE,1 POR,2 JAJKA 2 KOSTKI ROSOŁOWE 2-3 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ,OREGANO,CHILI,SÓL 3 WORECZKI RYŻU,OLIWE DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chi ńszczyzna na każdą okazję - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 RYŻ GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI.
    2.FILETY UMYĆ ,OSUSZYĆ RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM. POKROIĆ W ŚREDNIEJ WIELKOŚCI KOSTKĘ,PRZEŁOŻYĆ DO MISKI I POSOLIĆ.
    2 JAJKA ROZKŁÓCIĆ Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ TAK BY NIE BYŁO GRUDEK A CIASTO MIAŁO KONSYSTENCJĘ GĘSTEJ ZA KLEPKI,WLAĆ DO MIĘSA I DOBRZE WYMIESZAĆ. CAŁOŚĆ PRZEŁOŻYĆ NA ROZGRZANĄ PATELNIE Z ŁYŻKĄ OLIWY I SMAŻYĆ AŻ MIĘSO BĘDZIE Z GÓRY I W ŚRODKU GOTOWE.(MIĘSA NIE RUMIENIĆ).
    GOTOWE MIĘSO PRZEŁOŻYĆ NA CHWILĘ DO CZYSTEGO NACZYNIA ZA POMOCĄ ŁYŻKI CEDZAKOWEJ TAK BY EWENTUALNY TŁUSZCZ ZOSTAŁ NA PATELNI .
    3.WSZYSTKIE WARZYWA KROIMY W ŚREDNIA KOSTKĘ I PRZEKŁADAMY NA TŁUSZCZ PO MIĘSIE,EWENTUALNIE TROCHĘ DOLEWAMY.
    CAŁOŚĆ DUSIMY 5 MIN CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC,SOLIMY.
    W SZKLANCE WODY ROZPUSZCZAMY KOSTKI ROSOŁOWE I WLEWAMY DO WARZYW I DALEJ DUSIMY 5 MINUT.
    4.DO WARZYW DOKŁADAMY MIĘSO OREGANO I CHILI ORAZ SÓL JEŚLI BĘDZIE JESZCZE MAŁO SŁONE I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW.
    5 WORKI Z RYŻEM ROZCINAMY I UKŁADAMY GRUBĄ WARSTWĘ NA TALERZ LUB NACZYNIE ŻAROODPORNE NASTĘPNIE NA TO SOS WARZYWNO MIĘSNY .SOS ROZKŁADAMY PO CAŁYM RYŻU WRAZ Z WYWAREM SMACZNEGO

Porady

POTRAWA BARDZO ŁADNIE WYGLĄDA GDY UŻYJEMY 3 KOLORÓW PAPRYKI. PYSZNA ZARÓWNO ŚWIEŻA JAK I ODGRZEWANA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować