Chi ńszczyzna na każdą okazję - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 RYŻ GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI.
2.FILETY UMYĆ ,OSUSZYĆ RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM. POKROIĆ W ŚREDNIEJ WIELKOŚCI KOSTKĘ,PRZEŁOŻYĆ DO MISKI I POSOLIĆ.
2 JAJKA ROZKŁÓCIĆ Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ TAK BY NIE BYŁO GRUDEK A CIASTO MIAŁO KONSYSTENCJĘ GĘSTEJ ZA KLEPKI,WLAĆ DO MIĘSA I DOBRZE WYMIESZAĆ. CAŁOŚĆ PRZEŁOŻYĆ NA ROZGRZANĄ PATELNIE Z ŁYŻKĄ OLIWY I SMAŻYĆ AŻ MIĘSO BĘDZIE Z GÓRY I W ŚRODKU GOTOWE.(MIĘSA NIE RUMIENIĆ).
GOTOWE MIĘSO PRZEŁOŻYĆ NA CHWILĘ DO CZYSTEGO NACZYNIA ZA POMOCĄ ŁYŻKI CEDZAKOWEJ TAK BY EWENTUALNY TŁUSZCZ ZOSTAŁ NA PATELNI .
3.WSZYSTKIE WARZYWA KROIMY W ŚREDNIA KOSTKĘ I PRZEKŁADAMY NA TŁUSZCZ PO MIĘSIE,EWENTUALNIE TROCHĘ DOLEWAMY.
CAŁOŚĆ DUSIMY 5 MIN CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC,SOLIMY.
W SZKLANCE WODY ROZPUSZCZAMY KOSTKI ROSOŁOWE I WLEWAMY DO WARZYW I DALEJ DUSIMY 5 MINUT.
4.DO WARZYW DOKŁADAMY MIĘSO OREGANO I CHILI ORAZ SÓL JEŚLI BĘDZIE JESZCZE MAŁO SŁONE I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI WARZYW.
5 WORKI Z RYŻEM ROZCINAMY I UKŁADAMY GRUBĄ WARSTWĘ NA TALERZ LUB NACZYNIE ŻAROODPORNE NASTĘPNIE NA TO SOS WARZYWNO MIĘSNY .SOS ROZKŁADAMY PO CAŁYM RYŻU WRAZ Z WYWAREM SMACZNEGO
Porady
POTRAWA BARDZO ŁADNIE WYGLĄDA GDY UŻYJEMY 3 KOLORÓW PAPRYKI. PYSZNA ZARÓWNO ŚWIEŻA JAK I ODGRZEWANA
Komentarze