Cebulki marynowane z kurkumą

0 (0 ocen)

Cebulki marynowane z kurkumą są smaczne i mają bardzo ładny żółty kolor. Często wykorzystuję je do różnych sałatek, surówek i wielu innych dań. Zawsze kupował takie żółte cebulki ale swoje smakują dużo lepiej.

Składniki:

  • 2 kilogramy małych cebulek
    Zalewa:
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki soli
    1 łyżka kurkumy
    2 łyżki gorczycy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cebulki marynowane z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małe cebulki obieramy, dokładnie myjemy, osuszamy na sicie. Do większego garnka wlewamy wodę i ocet, dodajemy cukier, sól, kurkumę oraz gorczycę, zagotowujemy. Na gotującą zalewę wrzucamy cebulki i gotujemy przez 2 minuty od momentu zagotowania. Sitkiem wyławiamy cebulki i przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować