Buraczki na słodko

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Super surówka ,szczególnie polecam do ostrych mięs.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 3-4 małe buraki
    4 łyżki oliwy z oliwek
    pomarańcza
    garść rodzynek
    1/2 łyżeczki cynamonu
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki

Buraczki na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki myjemy ,zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 90 min w temperaturze 200°C (można tradycyjnie przygotować ,gotując). Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rodzynki zalewamy wrzątkiem ,osączamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy buraczki ,przez chwilę smażymy ,dodajemy otartą skórkę z pomarańczy ,sok z ½ pomarańczy i rodzynki. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować