Buraczana sałatka ze słonecznikiem i fetą

4.5 (177 ocen)

Zdrowa i porzywna przekąska.

Składniki:

  • 5 średnich buraków
    sól, pieprz
    1 ser feta
    250 g łuskanego słonecznika
    kilka łyżek jogurtu naturalnego

Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczana sałatka ze słonecznikiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i obieramy z łupinek. Następnie kroimy w kosteczkę.
  • 2. Ser feta kroimy w kostkę. Słonecznik prażymy na patelni na złoty kolor.
  • 3. W naczyniu układamy buraki, następnie ser feta, posypujemy pieprzem, rozsmarowujemy odrobinę jogurtu i przykrywamy warstwą słonecznika.
    Chłodzimy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować