Bogracz

4.5 (145 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Borgacz, niedawno poznałam ten smak, było warto bo jest naprawdę dobre.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • ½ kg wołowiny bez kości
    ½ kg wieprzowiny bez kości
    2 papryki czerwone
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    100g przecieru pomidorowego
    4 średnie ziemniaki
    ziele angielskie, liść laurowy, kminek, magii, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bogracz

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bogracz 1. Mięso pokroić w kostkę lub w słupki, włożyć do dużego garnka, dodać przecier pomidorowy, paprykę, cebulę oraz czosnek, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dodać przyprawy, trochę magii, wszystko zalać wodą (nieco powyżej mięsa) i dusić ok. 2 godzin do czasu aż mięso będzie miękkie. Około pół godziny przed końcem duszenia (pod przykryciem) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej dusić.

Porady

Można podawać z pieczywem lub kluskami kładzionymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować