Borgacz, niedawno poznałam ten smak, było warto bo jest naprawdę dobre.
2 godz. 30 min
Składniki:
½ kg wołowiny bez kości
½ kg wieprzowiny bez kości
2 papryki czerwone
1 cebula
2 ząbki czosnku
100g przecieru pomidorowego
4 średnie ziemniaki
ziele angielskie, liść laurowy, kminek, magii, sól, pieprz do smaku
1.Mięso pokroić w kostkę lub w słupki, włożyć do dużego garnka, dodać przecier pomidorowy, paprykę, cebulę oraz czosnek, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dodać przyprawy, trochę magii, wszystko zalać wodą (nieco powyżej mięsa) i dusić ok. 2 godzin do czasu aż mięso będzie miękkie. Około pół godziny przed końcem duszenia (pod przykryciem) dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej dusić.
Porady
Można podawać z pieczywem lub kluskami kładzionymi.
Komentarze