• 60 min

Sycące,wyraziste w smaku,jednogarnkowe danie,czyli pyszny gulasz na węgierski sposób.

  • 60 min

Składniki:

  • 800 g wołowiny(bez kości
    pomidor
    cebula
    papryka czerwona
    1/2 papryczki chilli
    3 marchewki
    2 pietruszki
    500 g ziemniaków
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka papryki słodkiej
    1 łyżka kminku
    olej
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Bogracz

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklij,następnie dodaj paprykę słodką i pokrojoną w kostkę wołowinę i smaż przez około 2 minuty cały czas mieszając.
  • 2. Po tym czasie dodaj 1 szklankę wody i dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną,obraną i także pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę,posiekaną papryczkę chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek,pokrojonego pomidora oraz kminek i duś na małym ogniu około 15 minut,
  • 3. Na końcu dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,wlej 2 szklanki wody i gotuj do miękkości,dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Podaj z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować