Biszkoptowe babeczki z nadzieniem jabłkowym

4.49 (184 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:
    2 duże jajka ( lub 3 małe )
    0,5 szklanki mąki pszennej
    1/3 szklanki cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka cukru z wanilią (lub cukru wanilinowego)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Nadzienie: uduszone ok. 4-5 jabłek z odrobiną cukru do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Babeczki Babeczki

Biszkoptowe babeczki z nadzieniem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie dobrze ubita stopniowo wsypywać cukier i cukier z wanilią. Dodać żółtka. Mieszać mikserem na najmniejszych obrotach lub drewnianą łyżką. Mąki wraz z proszkiem połączyć ze sobą. Stopniowo przesiewać mieszankę mąki przez sitko prosto do masy. Lekko wymieszać. Nakładać 1 łyżkę stołową masy do foremki, następnie małą łyżeczkę jabłek i łyżeczkę masy, tak aby zakryła jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku do 160 C około 20 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować