Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki kroimy na pół i ponownie kroimy w cienkie plasterki. Lekko solimy i gotujemy aż do odparowania wody. Gdy woda odparuje dodajemy 2-3 łyżki oleju. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do pieczarek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 10 minut.
2.Wszystkie podane składniki na naleśniki porządnie mieszamy ze sobą. Z powstałego ciasta smażymy cienkie naleśniki (ok.10 szt).
Na ciepłe jeszcze naleśniki nakładamy farsz z pieczarek. Zawijamy naleśniki tak, aby powstały krokiety.
3.Jajko roztrzepujemy. Obtaczamy każdego krokieta w jajku a później w bułce.
Smażymy aż do zarumienienia.
Komentarze