Cynamonowy biszkopt z masą krówkową

4.5 (156 ocen)

Głównym składnikiem tego ciasta są cukierki krówki. Słodkie, pachnące cynamonem ciasto zadowoli każdego łasucha.

Składniki:

  • biszkopt: 6 jajek
    3/4 szkl.curu
    1 szkl.mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka cynamonu

    masa budyniowa: 1,1/2 szkl.mleka
    1 op.budyniu śmietankowego
    125 dag masła
    2 łyżki cukru

    polewa: 30 dag cukierków krówek
    1 łyżka masła
    3 łyżki mleka
    30 dag orzechów laskowych
    tłuszcz i bułka tarta do blaszki

Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Cukierki Krówki

Cynamonowy biszkopt z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Jajka zmiksować z cukrem.Mąkę przesiać z proszkiem i powoli dodawać do ciasta. Wsypać kakao, cynamon i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachy (o wym:25/40cm). Piec ok.40 minut w temp.170st.
  • 2. Masa budyniowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu na mleku, dodając cukier. Miękkie masło utrzeć z ostudzonym budyniem.
  • 3. Polewa: Margarynę i mleko rozpuścić w garnuszku z pokruszonymi krówkami.
  • 4. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat posmarować kremem, przykryć drugim płatem ciasta. Udekorować gęstą polewą i orzechami.

Porady

Ciasto najlepiej kroi się kiedy postoi w lodówce min.12 godz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować