Biszkopt z galaretką, borówkami i malinami

5 (164 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Biszkopt z galaretką, borówkami i malinami jest naprawdę bardzo prostym do przygotowania ciastem. Będą potrafiły go przygotować nawet osoby, które nie bardzo radzą sobie w kuchni ;).

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt
    -6 jaj
    - 3/4 szklanki cukru
    - 1 szklanka mąki
    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia



    - Galaretka malinowa ( 4 szt).
    -Borówki Amerykańskie 250 g.
    -Maliny 200g.
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z galaretką, borówkami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie biszkoptu:

    1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka
    2.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.
    3. Wlać na formę do pieczenia i piec w temperaturze 180-200 stopni około 30 min.
  • 2. Na upieczony biszkopt układamy borówki i maliny. Na całości wlewamy galaretkę nie do końca jeszcze stężoną. Wkładamy do lodówki na około 1-2 godz.

Porady

Borówki i maliny można zastąpić równie pysznymi owocami np. Ananasami czy brzoskwiniami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować