Biszkopt z czarnymi porzeczkami

4.49 (162 ocen)

  • 30 min

Wymyśliłam ten przepis i wyszło pyszne:)

  • 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT: 4 jajka, pół szkl. cukru, pół szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
    MASA: 1 kostka margaryny, 2 opak. budynie śmietankowego, 3 szkl. mleka, aromat śmietankowy
    DODATKOWE: około 1 kg czarny porzeczka, 2 opak. galaretki o smaku agrestowym.
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z czarnymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier, nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temp. 170C. Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z sokiem z cytryny albo kawskiem cytrynowym.

    Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem , a pozostałe mleko wymieszać z budyniem, ugotować budyń i ostudzić. Margaryna ucieramy na puszystą i dodając masę budyniową, dodać 1 garść owoców czarnej porzeczki i delikatnie wymieszać. Na biszkopt wyłożyć masę, posypując wierzch owocami. zalewamy tężejąca galaretką. Schładzamy w lodówce...

Porady

Można dodać innymi owocami....

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować