Biszkopt z czarnymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodać cukier, nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temp. 170C. Ostudzić i nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z sokiem z cytryny albo kawskiem cytrynowym.
Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem , a pozostałe mleko wymieszać z budyniem, ugotować budyń i ostudzić. Margaryna ucieramy na puszystą i dodając masę budyniową, dodać 1 garść owoców czarnej porzeczki i delikatnie wymieszać. Na biszkopt wyłożyć masę, posypując wierzch owocami. zalewamy tężejąca galaretką. Schładzamy w lodówce...
Komentarze