Bigos z pieczarek

4.5 (203 ocen)

Pyszna propozycja na śniadanie , kolację

Składniki:

  • 500 g pieczarek

    1 duża cebula

    3 kiełbasy myśliwskie

    1 czerwona papryka

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    1 łyżka przyprawy do bigosu

    1 łyżka majeranku

    świeżo mielony pieprz

    2 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (203 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bigos z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę .

    Cebulę posiekać .

    Pieczarki z cebulą podsmażyć na rozgrzanym oleju .

    Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i paprykę , przecier pomidorowy oraz podlać 1/2 szklanki wody .

    Gotować na wolnym ogniu 10 - 15 minut .

    Doprawić przyprawą do bigosu , majerankiem i świeżo mielonym pieprzem .
    Uwaga ! Bigos najlepszy jest następnego dnia , gdy wszystkie smaki się przegryzą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować