Malinowa Pychotka

5 (172 ocen)

  • 1 min

Cudowna kruszonka oraz niepowtarzalna pianka wraz z świeżymi owocami to jest idealne połączenie na letnie ciasto .

  • 1 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    250 g masła lub margaryny ( zimnego)
    1,5 szkl mąki krupczatki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru pudru
    5 zółtek

    Składniki na piankę:
    5 białek
    1 szk cukru drobnego
    1 cukier wanilinowy
    2 op. budyniu waniliowego ( bez cukru)
    1/2 szkl oleju słonecznikowego

    Dodatkowo:
    500 g malin lub jagód
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagnieść jak kruche, podzielić na 40% i 60 % , zawinąć w folię aluminiową i zamrozić.Blaszkę o wymiarach 20 x 30 wysmarować tłuszczem, zetrzeć na tarce większą część kruchego ciasta, upiec w 180 st. 20 min. Odczekać aż ostygnie. Zacząć ubijać białka z cukrem, jak będą już puszyste wsypać pomału budynie oraz stróżką wlać olej. Taką masę wyłożyć na podpieczony spód. Wyłożyć owocami, na wierzch zetrzeć mniejszą część kruchego ciasta, piec jeszcze ok 30 min w 150 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować