Babeczki nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej.
2. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną oraz zmielone orzechy laskowe.
3. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.
4. Wlać aromat waniliowy i dodać po jednym jajku, starannie rozcierając masę.
5. Dolać do masy stopioną czekoladę i wymieszać.
6. Wsypać stopniowo zawartość pierwszej miski, następnie wlać maślankę i wodę, dokładnie wymieszać.
7. Przelać masę do 2/3 wysokości foremek i piec 25 min. w temperaturze 180 stopni C.
8. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Krem:
1. Serek wraz z nutellą zmiksować na jednolitą masę.
2. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdy.
3. Babeczki udekorować czekoladowo-orzechowym kremem.
Komentarze